Cukrářská hmota chutnající po mandlích

Marcipán je směs, a to dvou základních složek. Jednu složku tvoří mandle, které jsou avšak nadrceny, a druhou složku tvoří, jak asi tušíte, cukr. Jaké má tato kombinace využití? Kde všude se s tím setkáte? Největší využití je samozřejmě v cukrářské oblasti, protože díky tvarovatelnosti a podmanivosti lze vytvářet různé tvary, číslovky, písmena, postavičky a tak podobně. S trochou šikovnosti vytvoříte doopravdy cokoliv. Možná si říkáte, jestli e tu řeč pouze o designové stránce, anebo jestli tato surovina i dobře chutná. Samozřejmě, že dobře chutná, a to hlavně tehdy, když máte k dispozici opravdu kvalitní verzi od nějakého spolehlivého výrobce, například německého anebo dánského.

Vyberte správný poměr

Jak jsme již řekli, tato směs je tvořena mandlemi a cukrem. To, v jakém jsou tyto látky poměru, rozhoduje o tom, jak bude marcipánová hmota nejlépe použitelná. Pokud je poměr stejný, tak bude dobré využít tuto surovinu na polití dortu. Pokud chcete tvarovat a být kreativní, tak využijte poměru jedna ku třem.

Cukrářská hmota chutnající po mandlích
3 (60%)1